Wizyta w PWSW.
W piątek 22 stycznia 2016r. 14 osobowa grupa młodzieży z klasy II i III technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych z ZSU-HiG, gościła w Instytucie Nauk Technicznych na PWSW w Przemyślu.
Spotkanie było kolejnym działaniem związanym z przygotowaniem zawodowym młodzieży do wyjazdu na staż zagraniczny do Berlina w ramach programu Erasmus+.
W pierwszej części spotkania odbył się wykład dr inż. Adama Sidora pt. „Europejskie prawo żywnościowe i jego aspekty praktyczne”. Wykład miał na celu wprowadzenie w prawo żywnościowe i wyjaśnienie zagadnień związanych z prawem polskim i europejskim.
Następnie pracownik Instytutu oprowadził uczniów po pracowniach: towaroznawczej, chemicznej i mikrobiologicznej. Młodzież zapoznała się bazą dydaktyczną, wyposażeniem pracowni na kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności.
Podczas dyskusji na koniec spotkania został poruszony temat związany z koniecznością ciągłego dokształcania zawodowego zwłaszcza osób związanych z branżą gastronomiczną.